Programnaptár

Január 9., kedd
Egészségnap volt az óvodában speciális foglalkozásokkal (témák: hulladékgazdálkodás, környezetvédelem, egészséges életmód, energiatakarékosság), szemétszedéssel az óvoda környékén (védőkesztyűben).
Jan. 24., szerda
Félévi szülői értekezlet.
Febr. 6., kedd
Egész nap farsang ITT, az oviban (fánksütés, játékok, vetélkedők jelmezbemutató és tombola* délelőtt, 15.45-kor pedig interaktív bűvészműsor lesz)!
Március
Hallás-, látás-, és fogászati átvizsgálás a 4 év felettieknek, továbbá az utolsó éveseknek iskolaérettségi vizsgálat lesz. Ez utóbbi részeként a (fizikai) státuszvizsgálatot Dr. Hoffmann Ildikó gy.orvos és Bán Andrea védőnő végzi el, a ballagókról a pedagógiai jellemzéseket, ill. a DIFER- és Goodenough teszteket a pedagógusok készítik el (sokaknak már átadásra került).
Március 14., csütörtök
Hagyományunk szerint kis nemzetiszín zászlókat tűzünk le a Tímár utcai emlékműnél („Országzászló”, ez HÉV-es kirándulás).
Március 15., péntek
Nemzeti ünnep, szünnap.
Március 28. - április 2.
tavaszi zárva tartás (6 nap, ebből 2 munkanap).
Április 3., szerda
Húsvét az oviban – délelőtt népi játékok, tojáskeresés az udvaron, locsolkodás ünneplő ruhában, kislányok húsvéti hímes- vagy csokitojást, kisfiúk locsoló eszközt (fecskendő, spricni stb. vízzel!) hozzanak.
Április
16-tól júniusig keddenként lovagolni megyünk (jó idő esetén).
Május 1., szerda
Munka ünnepe, szünnap.
Május 6., hétfő
Anyák napi ünnepség! Délelőtt 9.00 órakor, a helyszín valószínűleg a Csillaghegyi Közösségi Ház lesz, a program kb. 25 perces.
 Május 31., péntek
Évzáró műsor délelőtt (a helyszín itt is a CSKH, kb. 1 órás, délután szokásos óvodai rend).
Június
5-6. (szerda-csütörtök) ottalvós kirándulás Visegrádra, csak a 4 évnél idősebbeknek, szállás a JEKA házban; várnézés, kompozás, kirándulás; min. 8 fő (jelentkezni február folyamán kell); kb. 35.000.- Ft/fő. VAGY: pizsamaparty az óvodában (06.7-8.)! A szállást lefoglaljuk előre, de a megvalósítás erősen függ a jelentkezők számától.
Június 20., csütörtök
16.00 ballagás (helyszín az óvoda, csak a 7 ballagó gyermek családját érinti!).
Június vége, július
Nyári szünidős programok jönnek, időjárástól és a gyermekek kormegoszlásától, ill. létszámtól függően: tenisz (június-szept., 1-2 hetente), pancsolás/strand, kirándulás (vadaspark, múzeum, természetjárás stb.), kézműves foglalkozások, sok-sok szabad (kötetlen) játék és aktív pihenés.
Július 29. - augusztus 20.
Nyári szünet (aug. 21-én, szerdán nyitunk ki).
Szeptember 1.
Megkezdjük a 2024/2025-ös nevelési évet, előre láthatóan szept. 4-én, szerdán este lesz szülői beszélgetés.
* a farsangi tombolára idén is az óvoda biztosítja a kis nyereményeket!