Jelentkezés

Általános tudnivalók0

Az óvodai nevelési év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart. Intézményünk a nyári hónapokban is fogadja a gyerekeket, kivéve az augusztus 1-20-ig terjedő időszakot, ekkor karbantartási munkák miatt zárva tartunk.
Külön nyílt napot nem szervezünk, egy-egy időszak kivételével bármely munkanapon meg lehet látogatni óvodánkat előzetes telefonos egyeztetés után. Ennél fogva beiratkozási időszak sincs, amennyiben a kölcsönös szimpátia, a feltételek elfogadása és a szabad férőhelyek száma megengedi, az év bármely szakában megtörténhet a felvétel.

A jelentkezés menete0

A személyes látogatáson megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, majd az átadott (a lap alján pedig letölthető) Felvételi lapot, Díjfizetési szabályzatot és Adatkezelési hozzájárulást a Szülő/gondviselő által hiánytalanul kitöltve, aláírva kérjük visszahozni (a szülő/gondviselő aláírásával igazolja, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek).  A beiratkozással egyidőben 30.000.- Ft regisztrációs díjat kell befizetni az óvodának, erre az összegre a testvérkedvezmény nem vonatkozik.
Ezután a KIR-ben (Köznevelés Információs Rendszere) elektronikusan is rögzítjük a gyermek regisztrációját intézményünkben, a minden szempontból legitim, jogszabályoknak megfelelő adminisztrációs előírásoknak megfelelően.
A teljes, heti 5 napos részvétel mellett - a gyermek 3. életévének betöltéséig - lehetőség van heti 3 vagy 4 napos óvodai tartózkodásra is. Fél napos havi díj fizetésére is lehetőséget biztosítunk (7.30 - 13.00 között, de napi minimum 4 óra óvodai részvétel 3 éves kortól jogszabály szerint kötelező), beszoktatáskor vagy augusztusban 1-1 napos vagy akár fél napos elhelyezés is megoldható, előzetes egyeztetés alapján.  A fizetési kötelezettség az alapellátáson felül a napi négyszeri étkeztetést és a következő extra foglalkozások, programok költségét fedezik: úszás/komplex labdás fejlesztés, néptánc, lovaglás, korcsolya, tenisz, zeneovi, angol, orvosi- és logopédiai szűrővizsgálatok, kirándulások, iskolaelőkészítő foglalkozás, KMT torna és a születésnapi zsúrok (tortával). Bizonyos programjaink azonban (judo, intenzív úszás, rendszeres logopédiai foglalkozás, klasszikus balett vagy gyermekjóga, síelés, ottalvós kirándulás) csak további befizetéssel vehetők igénybe.   
A felvétellel és a díjfizetéssel kapcsolatos dokumentumok:
(A fenti dokumentumokban Kisközösség Óvoda néven szerepel az intézményünk, mert hivatalosan - egyelőre - még ez az óvoda neve.)
Ha hajót akarsz építeni, ne azzal kezd, hogy a munkásokkal fát gyűjtetsz és szó nélkül kiosztod közöttük a szerszámokat, és rámutatsz a tervrajzra. Ehelyett először keltsd fel bennük az olthatatlan vágyat a végtelen tenger iránt.Antoine de Saint-Exupéry